Zdrava šola

Dragi učenci in učenke, spoštovani starši!

Da je zdravje nedvomno največja vrednota, spoznavamo še posebej v času, v katerem se trenutno nahajamo. Ljudje pa v takih situacijah običajno čutimo strah in se počutimo tesnobne, zato je povsem normalno, da se počutimo žalostne, osamljene, jezne, prestrašene. Situacija, v kakršni smo se trenutno znašli, prav gotovo predstavlja velik izziv za vse nas. Potrebno je, da ravnamo odgovorno do sebe in do drugih okrog nas. Prav pa je, da si tudi v takšni situaciji znamo stati ob strani, si povedati kakšno prijazno besedo, čeprav na drug način, kot smo bili vajeni, se bodriti, si pomagati po svojih lastnih močeh. Prepričana sem, da bomo le skupaj, s skupnimi močmi zmogli prebroditi tudi nastalo situacijo.

Sporočam vam, da sem vam tudi sama na razpolago za odgovore na morebitna vprašanja, ki jih prinaša sedanja situacija in za pogovore za tiste, ki bi pogovor morda potrebovali tako v smislu reševanja učnih ali kakršnihkoli drugih težav in pomislekov.

V ta namen vam ponujam kontakt preko svoje elektronske pošte in sicer suzana.faric@guest.arnes.si, lahko pa komuniciramo tudi preko drugih spletnih omrežij.

Preko spodnjih povezav NIJZ-e pa boste lahko prav tako našli kakšen nasvet in pomoč zase, za svoje bližnje in tudi svoje otroke.

https://www.nijz.si/sl/kako-obvladovati-stres-zmanjsati-obcutke-strahu-panike-in-zaskrbljenosti-zaradi-koronavirusa-covid?fbclid=IwAR3WAdPmPBuVR26yM71JmnUMDGM0HQj8KMo9OV1INuJfC72ZgyzU9_jO-qI

https://www.nijz.si/sl/kako-se-pogovarjati-z-otroki-o-koronavirusu-sars-cov-2-covid-19

http://www.svet-center-mb.si/navodilo-starem-v-asu-socialne-izolacije-zaradi-novega-virusa-sars-cov-19-covid-19.html

https://www.center-motus.si/koronavirus-kako-se-pogovoriti-z-otrokom/

https://www.nijz.si/sl/priporocila-glede-telesne-dejavnosti-novi-koronavirus-sars-cov-2

AKTUALNA GRADIVA NIJZ

NOVO Prehranski nasveti namenjeni posameznikom in družinam v času nove virusne bolezni COVID-19

https://www.nijz.si/sl/publikacije/prehranski-nasveti-namenjeni-posameznikom-in-druzinam-v-casu-nove-virusne-bolezni-covid

Bodite zdravi!

Suzana FARIČ, soc. ped.

vodja Zdrave šole