Dejavnosti za prosti čas

DEJAVNOSTI V OKVIRU RAP, JUTRANJEGA VARSTVA, PODALJŠANEGA BIVANJA IN POPESTRIMO ŠOLO

Dragi starši!

Nihče ni pričakoval, da se bomo znašli v dani situaciji. Prav je, da se s svojim otrokom o tem tudi pogovorite. Starejši otroci lažje razumejo, kaj se dogaja okrog nas, mlajši najverjetneje težje, zato vam pomagamo z dodano pravljico, ki je nastala v tej situaciji.

https://minirokice.si/pravljica-o-koronavirusu/

Vam pa priporočamo, da si preberete dodan članek,  ki vam bo mogoče pomagal, da se boste lažje znašli v situaciji »učitelja«.

http://www.svet-center-mb.si/component/content/article/1-zadnje-novice/460-obvestilo.html

Dragi učenci in starši!

V dani situaciji smo vam tudi učiteljice omenjenih predmetov pripravile nekatere dejavnosti za aktivnejše preživljanje prostega časa. Gre za neobvezne dejavnosti, a verjamemo, da bo marsikomu katera izmed ponujenih dejavnosti zanimiva in jo bo tudi preizkusil, bodisi sam bodisi v družbi starejšega ali mlajšega brata oz. sestrice ter staršev.

Vemo, da boste v prihajajočih dneh ali tednih imeli ogromno dela z učno snovjo, vendar vam kljub temu želimo naložiti eno nalogo. To je naloga, za katero smo prepričani, da je ne bo težko opraviti in ki bo v vseh vzbudila prijetne občutke. Veseli bomo vsake vaše povratne informacije, fotografij zadane naloge, kot tudi fotografij ponujenih nalog oz. izdelkov, katerih se boste tekom dela na domu lotili.

Sledi navodilo za »OBVEZNO« nalogo:
Odpravi se na sprehod v okolici doma in poberi vse smeti, da bo naša mama Zemlja lažje zadihala!

Pripomočki:

1. Čas

2. Dobra volja

3. Rokavice za enkratno uporabo

4. Vrečka za smeti

Naredi kakšno fotografijo in jo pošlji tvojim učiteljicam, ki že nestrpno čakajo tvojo pošto.

Vse vaše izdelke, fotografije in ostalo gradivo lahko pošljete po elektronski pošti, na naslov martina.cerni@guest.arnes.si, in pripišite, da dovoljujete objavo na facebook strani šole.

In še nekaj, dragi učenci in tudi starši, brez slabe vesti ostanite zjutraj v postelji dlje časa kot običajno, skupaj si oglejte vašo najljubšo risanko ali film, igrajte igrice, se pogovarjajte, imejte se lepo – tudi takrat, ko vam bo preprosto samo dolgčas.

Spremljajte nas, kajti nove »naloge« sledijo kmalu!

Vaše učiteljice