Dragi učenci, spoštovani starši!

»Učenje je odkrivanje, da je nekaj mogoče.« Fritz Perls

V nastali situaciji se vsi spopadamo z novimi izzivi, ki nam jih je slednja naložila. Nastala situacija je skrajno resna in prav je, da se v teh težkih trenutkih strogo držimo priporočenih navodil strokovnjakov.

Učenci, ste pred velikim izzivom, saj vstopate v sistem drugačnega šolskega dela.

Gradiva za pouk na daljavo so objavljena na šolski spletni strani (“Gradiva za delo na daljavo”), vendar le v skrajšani obliki. Učitelji pripravljajo gradivo s podrobnimi navodili za delo, ki ga bodo učenci opravljali/reševali doma. Gradivo boste prejemali na elektronske naslove staršev oziroma učencev, zato bodite pozorni na prihajajočo pošto. Kar bodo učenci doma naredili, bodo učiteljem posredovali v preglede. Ko se bo ponovno začel pouk, bomo najprej preverili in utrdili in šele nato ocenili oz. vsebino priključili novi učni snovi, ki jo bodo v nadaljevanju ocenjevali. Naloge opravite v svoje zvezke/delovne zvezke/urejevalnike besedil – Word ali pa jih rešujte interaktivno. Nalog ni potrebno tiskati, jih pa hranite in zbirajte po predmetih na računalnikih.

Če boste potrebovali dodatne informacije ali pomoč, se od 8. do 13./14. ure obrnite na učitelje preko e-naslovov, iz katerih so vam posredovali zadolžitve.

Spoštovani starši, spodbujate svoje otroke k domačemu delu in jim pomagajte pri organizaciji dela. Za strokovno razlago snovi in pojasnila, pa smo zadolženi učitelji – naj nas učenci sprašujejo. Učitelji ne pričakujemo, da se boste s svojimi otroki morali učiti starši, prosimo pa vas, da jim pomagate narediti urnik učenja, jim pomagate pri organizaciji dela in preverite, če so svoje naloge opravili. Tak način učenja terja od njih veliko samostojnosti in odgovornosti. Priporočamo, da si učenci gradiva zbirajo po predmetih (npr. v mape na računalniku), hkrati pa si vodijo evidenco o opravljenih nalogah pri posameznem predmetu. Za vso pomoč in podporo pri tem se vam zahvaljujemo.

V upanju, da se bomo vsi skupaj uspešno soočili z izzivi, ki so pred nami, predvsem pa, da vsi ostanemo zdravi, vas lepo pozdravljamo in želimo, da bi se zdravi čim prej vrnili v šolske klopi!

Vodstvo in kolektiv Osnovne šole Kuzma